• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džejmi Oliver otkrio trik pomoću kog ulje nikada neće prskati iz tiganja

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trik zlatna vredan

  • 2
Tiganj, meso, prženje Foto: Shutterstock

Sigurni smo da vam prilikom prženja mesa ili pomfrita ulje iz tiganja redovno prsne po šporetu, a nekada i po rukama.

Kako bi izbegle jedan od ova dva scenarija, domaćice brzo spuštaju meso u tiganj. Međutim, u većini slučajeva, ni to ne pomaže da ulje ne prska na sve strane.

Poznati kuvar Džejmi Oliver otkrio je trik zlata vredan. Zahvaljujući njemu možete sprečiti prskanje ulja.

Čuveni kuvar predlaže da sipate malo soli pre nego što se ulje zagreje, pa da tek onda počnete da pržite.

Kako kaže, so u hladnom ulju sprečava prskanje, ali postoji još jedna bitna stvar. Potrebno je da dobro osušite hranu pre nego je stavite u zagrejano ulje.

Takođe, napominje poznati kuvar, potrebno je da koristite dublji tiganj ili šerpu.

Video: Kako da vam se ono što pržite ne zalepi za tiganj: Potreban vam je samo osnovni začin iz kuhinje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • VA

    25. februar 2022. | 12:16

    I obavezno poklopac! Onda ste vec sigurni 😂🙄

    Podelite komentar