• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posni petak: Recept za krompir-paprikaš bez trunčice ulja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelo "na kašiku" koje će obradovati vaša nepca

  • 0
Krompir paprikaš Foto: Shutterstock

Kad dođu dani posta, domaćice su u dilemi koje jelo da pripreme za članove porodice.

Krompir-paprikaš je uvek dobar izbor, jer povrće koje se koristi za pripremu vole svi, a jelo je ujedno i ukusno i zasitno.

Sastojci:

  • 350 g crnog luka
  • 1,2 kg krompira
  • 1 crvena paprika
  • 1 šargarepa
  • 300 ml soka od paradajza
  • voda
  • so
  • biber
  • začinska paprika 
  • svež peršun

Priprema:

Luk, šargarepu i papriku operite pod mlazom vode, pa ih isecite na krupnije komade i poređajte u pleh. Pecite na 220 stepeni dvadesetak minuta.

Pečeno povrće usitnite u blenderu i posolite.

Oljuštite krompir, isecite ga na veće komade, dodajte mu usitnjeno pečeno povrće i začine po ukusu. Nalijte povrće hladnom vodom i stavite da se kuva.

Prvih dvadesetak minuta kuvajte paprikaš na jačoj temperaturi, a onda smanjite jačinu ringle i ostavite da se obrok krčka još dvadesetak minuta.

Po želji, pre služenja paprikaš obilno pospite iseckanim svežim peršunovim lišćem.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti