• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za "ludo" testo: Idealno za razne vrste peciva, ali i za picu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa ovim receptom nema greške - uspeva svaki put

  • 1
Testo Foto:Pixabay

Većini domaćica je, kada je reč o domaćem pecivu, najvažnije da testo bude savršeno mekano i vazdušasto. 

Međutim, neretko se dešava da testo ne uspe, te ga morate praviti ponovo.

Srećom, domišljate domaćice osmislile su recept za "ludo testo" koje može nekoliko dana da stoji u frižideru i da uvek bude savršeno za brzu pripremu različitih peciva.

Dobra vest je da sa ovim receptom nema greške jer uspeva svaki put.

Sastojci:

  • 750 g brašna
  • 250 ml mlakog mleka
  • 150 ml jogurta
  • 2 jajeta
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 50 ml ulja
  • 1/2 kocke svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičica soli

Priprema:

U dublju posudu stavite izmrvljeni kvasac, šećer, malo toplog mleka, dve kašike brašna, pa sve promešajte i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.

Kada se kvasac aktivira, dodajte brašno, jogurt, ulje, mleko, so, prašak za pecivo, jaja, pa zamesite testo. Plastičnu kesu nauljite sa unutrašnje strane, pa u nju stavite testo.

Bitno je da dobro istisnete sav vazduh iz kese, a potom testo stavite u frižider, gde ga možete čuvati i do 10 dana.

Kada budete želeli da koristite testo, prvo ga stavite na toplo mesto, a onda ga možete koristiti. Od ovog testa možete praviti podlogu za picu, slatke i slane kiflice, lepinjice, mini pice, piroške, pancerote, itd.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • nekko

    15. maj 2022. | 07:46

    Najbolje testo je ono za hleb. Najjednostavnije i najuniverzalnije: brasno, so, topla voda, kvasac, secer. Premesiti kad nadodje. Bitno je koristiti mikser i spiralne dodatke za testo i da se dobro umese sastojci pa nastaviti rukama. Sto se vise mesi bolje testo se dobija. Nema to toliko veze sa sastojcima.

    Podelite komentar