• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neobičan desert postao deo zvanične kraljevske trpeze: Osmišljen u čast 70 godina Elizabetine vladavine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslastica je pobedila u konkurenciji drugih 5.000 slatkiša

  • 0
Kraljičin dezert Foto: Shutterstock

Trifle (poslastica u čaši) će postati deo istorije kraljevske hrane, budući da je proglašen pobednikom na takmičenju za "Platinasti puding".

Džema Melvin, koja je osmislila ovaj desert, koji sadrži rolat sa limunom i amareti keksima (liker od badema), kaže da je neverovatno to što je pobedila, prenosi Sky News.

Njena poslastica je nadmašila ostalih 5.000 i postala zvanični desert na proslavama Kraljičinog jubileja.

Kako kaže Džema, inspirisala ju je njena baka, ali i kraljica Elizabeta II, te će sada i njeno jelo postati deo kraljevske tradicije, uz specifičnu piletinu i Viktorija tortu.

- Nisam mi mislila da ću proći, ali sam dospela u prvih 50, onda do top pet i sada je moj desert izabran - rekla je Džema, koju je na konkurs prijavio prijatelj.

- Ovu pobedu posvećujem trima ženama: mojim dvema bakama i kraljici. Baka me je naučila da pečem kolače, sve o desertima zapravo. Njena jela su uvek bila posebna, uvek je pažnju pridavala "sitnicama", zvali smo je "kraljica sitnica" - priča Džema.

Trfil, desert koji je Džema osmislila i koji će sada biti deo zvanične kraljevske trpeze se sastoji od švajcarskog rolata sa kremom od limuna na dnu, želeom od limuna, keksima od amareta, sosom od mandarine, šlaga, kandirane korice citrusa i komadićima čokolade.

Autorka deserta je rekla da se nada da će njen desert praviti poslastičari širom Velike Birtanije, kako bi proslavili kraljičinih 70 godina na tronu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti