• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za peksimete: Pecivo koje miriše na bakinu kuhinju i vraća u detinjstvo

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mogu se jesti sa slanim ili slatkim dodacima, a ukusni su i bez ičega, onako vreli, tek pripremljeni

  • 0
uštipci Printskrin/Youtube/Uradi Sama - Ideje za kreativce

Peksimeti ili brzi uštipci kec su iz rukava kada vam je potreban ukusan i brz, a domaćinski doručak. Mogu se jesti sa slanim ili slatkim dodacima, a ukusni su i bez ičega, onako vreli, tek pripremljeni.

Većinu sećaju na detinjstvo, jer je to bio jedan od obroka koje su bake sa zadovoljstvom pripremale i iznosile pred svoje unuke.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 250 ml jogurta
  • 50 ml mleka 
  • 2 jajeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • ulje za prženje

Priprema:

Izmešajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer. U odvojenoj posudi razmutite blago jaja, dodajte mleko i jogurt, pa tečne sastojke sjedinite sa suvim i umesite glatko testo.

Testo je pogodno za prženje odmah, nije potrebno čekati da naraste, budući da se umesto kvasca koristi prašak za pecivo.

Razvijte ga na pouljenoj podlozi.

Ulje zagrejte da bude vrelo.

Isecite željene oblike od testa, spuštajte ih u vrelo ulje i pržite po nekoliko minuta sa svake strane. Pržene peksimete stavljajte na papirni ubrus kako bi upili višak ulja i poslužite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti