• 0

Domaćinske punjene paprike: Jelo za koje će svi tražiti recept

, Telegraf

Paprika je zvezda u većini specijaliteta srpske kuhinje

  • 0
Punjene paprike, kuvana jela, jelo, paprika

Foto: Shutterstock

Paprika je jedno od možda i najzastupljenijih vrsta povrća u našoj kuhinji. Osim što je veoma ukusna, lepo se uklapa sa većinom namirnica, odlična je za naš organizam i ima obilje zdravstvenih prednosti. Paprika je i zvezda u većini specijaliteta srpske kuhinje

Priprema se na različite načine, a većini su omiljene punjene mesom. Donosimo vam recept koji je jednostavan i onima koji nisu vešti u kuhinji, a dobiće jelo dostojno kraljevske trpeze.

Sastojci:

  • 10 paprika po izboru (šilje, babure, zelene, crvene)
  • 350 g mlevene junetine
  • 1 paradajz
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crvenog luka
  • 50 g pirinča
  • 500 ml soka od paradajza
  • so
  • biber
  • ulje

Priprema:

Luk iseckajte sitno, šargarepu izrendajte, pa sjedinite sa mlevenim mesom i pirinčem, a onda dodajte i začine.

Sve dobro rukama umesite.

Paprike očistite i zarežite im kapice, pa ih punite pripremljenom smesom od mesa. Od paradajza napravite poklopce i zatvorite napunjene paprike.

U posudu za pečenje sipajte ulje, sok od paradajza, pa poređajte paprike, a onda dolijte vode koliko je potrebno da paprike ogreznu.

Ušuškajte sud folijom ili pripadajućim poklopcem i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se kuvaju, odnosno peku.

Posle 45 minuta uklonite foliju odnosno poklopac i pustite još pola sata da se paprike zapeku. Ukoliko ima potrebe, smanjite temperaturu rerne.

Služite uz sezonsku salatu, domaće lepinje i krompir-pire.

Prijatno!

Video: Recept za musaku kakvu do sada niste probali: Tradicionalno jelo na moderan način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima