• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pita sa piletinom i povrćem u lisnatom testu: Doručak od kog ide voda na usta

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema se vrlo jednostavno, a rapsodija ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim

  • 0
Pita sa piletinom Foto: Shutterstock

Doručak vikendom podrazumeva takozvani lenji obrok, u čijoj pripremi se uživa i sa slašću se degustira.

Kako dolazi lepo vreme, većina ljudi želi da ga iskoristi i dan provede u prirodi, a što manje vremena pored šporeta, pa su ovakve pite idealne za brzu pripremu. Mogu se jesti na izletu, kao doručak ili večera ili biti toplo posluženje za iznenadne goste.

Priprema se vrlo jednostavno, a rapsodija ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa (500 g)
  • 400 g pilećeg filea
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 g šampinjona
  • 2 crvene paprike
  • 150 g kačkavalja
  • 1 jaje
  • so
  • biber
  • origano
  • 2-3 kašike ulja

Priprema:

Lisnato testo, oba dela, razvijte na pobrašnjenoj površini i ostavite u frižideru do upotrebe.

Luk iseckajte sitno i prodinstajte ga na malo vode i ulja. Kada postane staklast, dodajte papriku isečenu na kratke tračice, pa sve zajedno pržite dok paprika ne omekša.

U povrće potom dodajte pileće meso iseckano na kockice, a onda i šampinjone na listiće. Sve pržite dok višak tečnosti ne isprati.

Dodajte so, biber i origano prema svom ukusu.

Gotov fil ostavite sa strane da se prohladi.

Na jedan deo lisnatog testa stavite polovinu fila, pospite rendanim kačkavaljem i urolajte. Stavite rolat na pleh obložen pek-papirom. Tako uradite i sa drugim delom.

Rolate premažite razmućenim jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.

Pečene rolate ostavite da se malo ohlade i secite na parčad željene veličine.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti