• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Objavljen svetski gastronomski vodič „Gault & Millau“ Srbija 2022 - Najboljima dodeljene nagrade

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svečana promocija „Gault & Millau” gurmanskog vodiča održana je 31. maja u hotelu CROWNE PLAZA u Beogradu na kojoj su dodeljena i ovogodišnjih priznanja za najbolje

  • 0
Svečana slavska slava Božićna trpeza, večera, porodica, porodična, ručak, proslava, nazdravljati Foto: Shutterstock

„Gault & Millau” je kompetentan i pouzdan vodič koji svoj uticaj neprekidno proširuje, pa je od 1962. godine, kada je nastao u Francuskoj, pa do danas postao nezaobilazan putokaz ka najboljim ukusima u oko 25 zemalja sveta. Od sada i u Srbiji.

Najbolji, autohtoni ukusi i recepti, specijaliteti koji su na svetskom nivou kvaliteta, od danas se nalaze i u srpskom izdanju ovog vodiča.

Objavljivanje Gault & Millau vodiča na srpskom i engleskom jeziku omogućila je Turistička organizacija Srbije, a zajednički cilj je da se u prvi plan istaknu zaposleni u ugostiteljstvu, da se prepozna i nagradi njihov doprinos kvalitetu imenovanjem najboljih u više kategorija, od najboljeg šefa do najboljeg somelijera.

Svečana promocija „Gault & Millau” gurmanskog vodiča održana je 31. maja u hotelu CROWNE PLAZA u Beogradu na kojoj su pored same promocije vodiča, dodeljena i ovogodišnjih priznanja za najbolje, a i isprobali odabrani specijaliteti srpske kuhinje i najbolja vina.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Tatjana Matić (@tatjanamatic.official)

Na jednom od najznačajnijih gastronomskih događaja u zemlji, gostima su se na samom početku svečanosti obratili direktorka „Gault & Millau” Slovenija i Srbija Mira Šemić, direktorka Turističke organizacije Srbije mr Marija Labović i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić. Tom prilikom predstavili su vrednost i kvalitet vodiča, kao i njegov značaj za turizam i turističke destinacije u Srbiji.

Sa nosećim sloganom „Luksuz je u kvalitetu, a ne u ceni“ ugostiteljima su dodeljivane „kuvarske kape“ kao ocene kvaliteta usluge i ukusa i prikazane u vodiču, a najboljima su u okviru programa dodeljene nagrade.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Tatjana Matić (@tatjanamatic.official)

Dobitnici nagrada „Gault & Millau” SRBIJA 2022 su:

1. Restoran „SALON 1905“ – Restoran sa najvećom ocenom

2. Restoran „LANGOUSTE“ – Restoran sa najvećom ocenom

3. Vuk Vuletić – Nagrada za najboljeg somelijea

4. Restoran „ĆEVAP KOD DEKIJA“ – Nagrada za najbolji POP

5. Krsto Radović – Nagrada za najboljeg poslastičara

6. Marko Komadina – Nagrada Mladi šef TALENT

7. Marko Brzak – Nagrada Šef tradicije

8. David Šimunić – Nagrada Šef budućnosti

9. Vanja Puškar – Nagrada Šef godine

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti