• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lak i jednostavan recept za lazanje: Idealan i za one manje vešte u kuhinji

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Većini omiljeni italijanski specijalitet

  • 2
Lazanje Foto: Shutterstock

Lazanje su jedan od italijanskih specijaliteta koji se odomaćio u svim delovima sveta. Iako njihova priprema deluje komplikovano, to zapravo nije tako, a njihov ukus je prava rapsodija i praznik za nepca.

Većina onih koji pripremaju lazanje imaju svoje trikove, te tvrde da su baš te najbolje ili originalne, a mi vam donosimo jednostavan i lak recept, idealan i za one manje vešte u kuhinji.

Sastojci:

  • 1 veći crveni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 srednja šargarepa
  • 500 g mlevenog mesa (junećeg ili mešanog)
  • 500 ml paradajz-sosa
  • so
  • biber
  • bosiljak

za bešamel:

  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike brašna
  • 2 čena belog luka
  • 600 ml mleka
  • so
  • biber
  • malo muskatnog oraha

i još:

  • 300 g mocarele
  • 500 g kora za lazanje

Priprema:

U većoj posudi prodinstajte crni i beli luk. Dodajte meso i rendanu šargarepu, pa sve dobro upržite. Začinite po ukusu, dodajte paradajz-sos i sve kuvajte još pet minuta.

Crveni sos sklonite sa strane.

U dublju šerpicu stavite ulje, puter i brašno, pa ga propržite dok blago ne porumeni na niskoj temepraturi.

Ulivajte mleko sve vreme mešajući, dodajte beli luk i začine, pa sklonite sa vatre.

Posudu za pečenje pouljite, pa ređajte malo crvenog sosa, kore za lazanje, ponovo crveni sos, beli sos i tako do kraja.

Na vrh stavite iseckanu mocarelu i lazanje pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.

Pečene lazanje ostavite da se malo ohlade, isecite na parčad željene veličine i poslužite.

Prijatno!

Video: Jednim udarcem dve muve: Spremite brz i ukusan ručak pred put i otarasite se ostataka iz frižidera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Cirko.

    2. jun 2022. | 14:08

    Totalno pogresno. ne ide beli luk. drugo dodaje se casa crvenog vina za sos. I ne pece se tako dugo. Max 30 min na 180 stepeni. provereno.

    Podelite komentar