Vreme čitanja: oko 1 min.
Pita sa sirom i kornfleksom: Jednostavno se pravi, a veoma je ukusna
Vreme čitanja: oko 1 min.
Hranljiva je i hrskava, a oni koji su je probali tvrde da je ukusnija od pita koje se prave na već dobro poznate načine
Pred vama je jedna potpuno drugačija pita sa sirom, koja se pravi bez brašna i bez kora. Po receptu koji vam donosimo, njen glavni sastojak koji menja spomenute je kornfleks.
Hranljiva je i hrskava, a oni koji su je probali tvrde da je ukusnija od pita koje se prave na već dobro poznate načine. Za pripremu će vam biti potrebno veoma malo vremena, a vaše ukućane obradovaćete jednim sasvim novim jelom.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 300 g sitnog sira
- 250 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 300 g kornfleksa
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- susam
Priprema:
U dublju posudu razbijte jaja, dodajte so i žicom za mućenje umutite sve zajedno. Dodajte ulje, jogurt i prašak za pecivo. Dobro promešajte. Zatim dodajte sir i sjedinite ga sa ostalim sastojcima. Na kraju sipajte kornfleks i kašikom ga potpuno sjedinite sa ostalom smesom.
Podmažite uljem okrugu tepsiju. Sipajte pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporedite po celom plehu. Po vrhu pospite susamom.
Pitu stavite da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
Pecite je 20 minuta. Pečenu pitu izvadite iz rerne, prekrijte je kuhinjskom krpom i ostavite da se prohladi. Zatim je isecite po želji i poslužite uz jogurt, sir, pavlaku ili neku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
dziber iz beograd
Sta je to kornflex?
Podelite komentar