• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danijel iz Beograda najbolji je pica-majstor na svetu: Zlatnu medalju osvojio u Italiji

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zlatković je prestižno priznanje uzeo u ogromnoj konkurenciji, jer se takmičilo čak 150 pica-majstora iz celog sveta, među kojima je bilo najviše Italijana

  • 2

Danijel Zlatković iz Beograda najbolji je pica-majstor na svetu. Da mu nema ravnog dokazao je, ni manje ni više, nego u zemlji koja je sinonim za ovo jelo - u Italiji.

Zlatković je prestižno priznanje uzeo u ogromnoj konkurenciji, jer se takmičilo čak 150 pica-majstora iz celog sveta, među kojima je bilo najviše Italijana.

Iskusan u takmičenjima u Italiji, Danijel je osvajao druga i treća mesta, pa je odlučio da se okuša i na svetskom prvenstvu u pravljenju pica.

- Još uvek ne mogu da verujem, zaista je uspeh pobediti Italijane na njihovom terenu - rekao je Danijel, prenosi Nova S TV.

- Za dobru picu je veoma bitan odabir brašna, to je uvek tip 00 i duga fermentacija - otkrio je Danijel neke od svojih tajni.

Pica koja je odnela pobedu, Danijelova kreacija, sadrži između ostalog duvan čvarke, ajvar i domaći beli sir, autentične srpske delikatese.

Danijel je inače osvojio čak tri medalje 2018. godine, kada je govorio za Telegraf.rs. On je i tada, kao i sada, upotrebio jedinstvene sastojke iz Srbije.

- U kategoriji "Classic pizza" spremao sam picu sa domaćim kulenom za koju sam koristio pelat, gaudu i petrovački kulen. U prvoj kategoriji me je od ostalih izdvojio petrovački kulen i zanimljiva dekoracija - rekao je tada Zlatković za naš portal.

Zanimljivo je da je tada srebrnu medalju uzeo u kategoriji za spremanje slatke pice, a dao je i preporuku za svoj favorit.

- Na slatku picu možete da stavite krem, med, džem, orašaste plodove. Preporučujem vam slatku picu sa sledećim sastojcima: gorgonzola, mocarela, kruška, orasi, med i suvo voće, dodao je tada Danijel.

Video: Ovo je najduža pica na svetu, a ni nalik nije onima za koje znamo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Aaaa

    4. jun 2022. | 18:12

    Svaka ti čast majstore!Najbolji na svetu u srcu Italije👏👏👏👏👏👏

    Podelite komentar

  • Vitez Koja

    4. jun 2022. | 22:42

    Bravo majstore, dobio ih na duvan čvarke, ajvar i beli sir?

    Podelite komentar