• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izlivena pita sa tikvicama i krem-sirom

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživajte u ovom jednostavnom i brzo spremljenom doručku

  • 0
Razljevuša tikvice pita od tikvica Foto: Shutterstock

Tikvice su savršeno letnje povrće od kog možete da pripremite najrazličitija lagana jela. Uklapaju se u sve, pa čak i u kolače. Za današnji doručak predlažemo vam da napravite izlivenu pitu sa tikvicama i krem-sirom.

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 2 mlada bela luka
  • 4 jajeta
  • 300 ml mleka
  • 300 g krema-sira
  • 100 g tvrdog sira
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • veza mirođije

Priprema:

Tikvice, beli luk i mirođiju sitno iseckajte. Stavite ih u pleh obložen pek-papirom, posolite, dodajte maslinovo ulje.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.

Za to vreme u posebnoj posudi umutite jaja sa krem-sirom, u to dodajte mleko, prašak za pecivo, brašno, so, biber i mirođiju, zatim prespite u vatrostalnu posudu.

Ispečeno povrće izvađeno iz rerne sipajte u smesu sa jajima, promešajte i pospite rendanim sirom.

Ispecite izlivenu pitu u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.

Uživate u ovom jednostavnom i brzo spremljenom doručku.

Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti