• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za ručak: Brzi ručak od tunjevine, savršena letnja pljeskavica za vrele dane

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove pljeskavice od tunjevine su ukusne začinjene sa kečapom, senfom ili ljutim sosom. Odlične su i kao topli sendvič

  • 0
Pljeskavice od tune

Foto: Shutterstock

U ove vrele dane sve nas mrzi da provodimo previše vremena u kuhinji, a ukusne pljeskavice od tune koje se prave za manje od pola sasta ne samo što su idealne za pripremu brzog ručka, već su ukusne čak i ako se ostave da se jedu hladne.

Ove pljeskavice od tunjevine odlično idu uz kečap, senf ili ljuti sos, a možete da ih poslužite i kao topli sendvič.

Sastojci: 

  • 2 jajeta
  • 2 kašičice limunovog soka
  • 10 kašika prezle
  • 3 kašike rendanog parmezana
  • 3 konzerve tunjevine, oceđene
  • 3 kašike luka seckanog na kockice
  • 1 prstohvat mlevenog crnog bibera
  • so (po ukusu)
  • 3 kašike ulja

Proprema: 

U posudi umutite jaja i limunov sok, umešajte hlebne mrvice i parmezan da napravite testo.

U smesu istresite isceđene konzerve tunjevine i sitno iseckan luk. Sve dobro sjedinite i začinite sa biberom i soli, prema ukusu.

Rukama oblikujte osam pljeskavica.

Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri i ispecite ih do zlatno smeđe boje, otprilike oko pet minuta po jednoj strani.

Pljeskavice možete da poslužite uz krompir, pire ili pomfrit, i neku sezonsku letnju salatu po izboru. Mogu da se posluže i vruće i hladne.

Video: Lagano, brzo, ukusno: Zdrav ručak od 5 sastojaka, spreman za pet minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti