• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slatki doručak ili užina: Pravi recept za originalne belgijske vafle

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovi vafli su superhrskavi spolja, lagani kao pero iznutra i tako ukusni

  • 0
Belgijski vafl Foto: Shutterstock

Ako vam je dosad propalo nekoliko doručaka jer ste isprobavali razne mešavine u pokušaju da napravite prave vafle, dajte im još jednu šansu i pokušajte ovaj recept za originalne belgijske vafle. Garantujemo da će vam biti najbolji koje ćete ikada da pravite.

Ovi vafli su superhrskavi spolja, lagani kao pero iznutra i tako ukusni. Izbegavajte da ih prerano izvadite iz pekača za vafle i strpite se da dobiju zlatnobraon boju.

Sastojci:

  • 2 šolje višenamenskog brašna
  • 3/4 šolje šećera
  • 3,5 kašičice praška za pecivo
  • 2 velika jajeta
  • 1,5 šolja punomasnog mleka
  • 1 šolja putera, otopljenog
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • isečene sveže jagode ili sirup

Priprema:

U činiji pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo.

U drugoj posudi lagano umutite žumanca. Dodajte mleko, puter i vanilu. Sve dobro promešajte.

Tečnu smesu umešajte u suve sastojke samo dok se ne sjedine.

Umutite belanca dok se ne formiraju čvrsti vrhovi, pa ih prebacite u testo i umešajte.

Smesu za vafle pecite u zagrejanom tosteru, aparatu za bakin kolač, sve dok ne porumene. Poslužite ih tople sa jagodama ili sirupom.

I da razrešimo misteriju, da li su mešavine za palačinke i vafle ista? Veoma su slične, ali ne baš iste. Mešavina vafla obično sadrži više masti (putera i/ili ulja) nego mešavina za palačinke. Ponekad vafli takođe zavise od praška za pecivo za „podizanje“ da bi se dobila ta mekana unutrašnjost, dok se palačinke obično oslanjaju na umućena belanca umešana u testo da bi im pomogla da narastu.

Ako se pitate zašto vaši vafli nisu hrskavi, već mekši - to se obično dešavaju kada toster za vafle nije zagrejan na dovoljno visoku temperaturu. Uvek se uverite da je dovoljno vruć pre nego što dodate testo, a testirajte ga tako što ćete staviti malo testa na toster i, ako zacvrči i počne da se peče nakon kontakta, postigao je dobru temperaturu.

Video: Zdravi rafaelo i snikers za samo 5 minuta? Moguće je!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti