• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slani mafini od slanine i kačkavalja

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lepota većine recepata za slane mafine je u tome što može da se napravi mnogo više nego što može da sa se pojede i da se deo uvek ostavi u zamrzivaču

  • 0
slani mafini Foto: Shutterstock

Iako smo svi uglavnom slabiji na jutarnje mafine sa bananom i čokoladom, i sladokusci se nekada probude sa željom da pregrizu nešto slano i hrskavo za doručak.

Lepota većine recepata za slane mafine je u tome što može da se napravi mnogo više nego što može da sa se pojede i da se deo uvek ostavi u zamrzivaču. Pa kad ih se uželite, ubacite u mikrotalasnu na minut ili dva. Tako je lako.

Sastojci:

  • 10 listova dugačke slanine, iseckane na kockice
  • 2 šolje višenamenskog brašna
  • 1/4 šolje šećera
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 šolja 2% mleka
  • 1 veliko jaje, sobne temperature
  • 1-1/4 šolje iseckanog starog belog sira
  • 1/2 šolje iseckanog kačkavalja

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U velikom tiganju propržite slaninu na srednjoj vatri dok ne postane hrskava, uz povremeno mešanje. Ocedite je na papirnim ubrusima. Ostavite da se malo ohladi (oko 30 minuta).

Prosejte zajendo brašno, šećer, prašak za pecivo i so. U velikoj činiji pomešajte mleko i jaje. Postepeno  u tu smesu dodajte toplu (ne vruću) slaninu.

Dodajte mešavinu mleka i jaja u mešavinu brašna, zatim umešajte sireve i slaninu.

Napunite 12 podmazanih čaša za mafine do tri četvrtine. Pecite dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, oko 15 minuta.

Poslužite toplo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti