• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

3 saveta koja će vam pomoći da vaša kuhinja funkcioniše kao restoran

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izdvojili smo nekoliko saveta za kuhinju organizovanu kao u profesionlanom restoranu

  • 0
Čišćenje, kuhinja Foto: Shutterstock

Pored bezbroj saveta za lakše i brže kuvanje i brojnih recepata koji nam unose zanimljive ukuse i promene u svakodevne jelovnike, ne bi bilo loše da se malo pozabavimo samom kuhinjom kao prostorom u kojem čuvamo namirnice, hranu koju smo pripremili i onu koju planiramo za naredni period.

Važnost koju pridajemo sitnicama nije nimalo slučajna, jer dragoceno je znati pokoju malu kuhinjsku čaroliju koja nije od krucijalnog značaja ni za proces kuvanja niti za konačan ishod, ali u momentima kada nam je važno da sve funkcioniše zlata vredi.

Postoji mnoštvo saveta, kako tradicionalnih, starih, bakinih, tako i modernih u skladu sa vremenom i potrebama savremenog čoveka da organizuje svoju kuhinju i brzo i efikasno snalaženje u njoj. Ovo su samo neki od njih.

Kako ukloniti neprijatne mirise iz plastičnih kutija

Niko nije baš siguran zašto, ali provereno je da, ako zgužvate novine i stavite ih u plastične posude, to će ukloniti neprijatne mirise tokom noći. Samo se pobrinite da nakon toga temeljno operete svoje posude, jer su novine prilično prljave i ostavljaju tragove.

Trik za razbijeno jaje

U slučaju da ispustite sirovo jaje, što je stvar koja vas najviše u momentu iznervira, jer obično padne ničim izazvano i sočno se razlupa na kuhinjskim podnim pločicama... Ne brinite, samo posolite i ubrzo će belanca biti upijena. Posle toga je dovoljno jednom preći površinu vlažnom krpom.

Poliranje bakra

Ispolirajte bakarne sudove kečapom. Utapkajte malo kečapa na krpu i utrljajte ga na bakarnu šerpu, posudu, poslužavnik ili bilo šta drugo. Isperite ga u toploj vodi i biće kao nov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti