• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealan doručak za vikend, gotov za 30 minuta: Napravite gnezda od paradajza

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremna su za oko 30 minuta, dok paradajz ne omekša, a belanca potpuno ne budu ispečena

  • 0
Paradaiz, jaje

Foto: Shutterstock

Ovaj ukusan paradajz za doručak punjen je sa jajima i pečen u rerni. Spreman je za oko 30 minuta, dok paradajz ne omekša, a belanca potpuno ne budu ispečena. Vrlo se lako pravi, a izgleda prilično impresivno - idealno za vikend doručak, pa što da ne i ručak i večeru.

Trebaće vam samo nekoliko jednostavnih sastojaka.

Sastojci:

  • 2 velika i čvrsta paradajza
  • maslinovo ulje
  • ¼ kašičice fine soli
  • ½ kašičice crnog bibera
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • ½ kašičice sušenog timijana
  • 4 mala jaja
  • ¼ šolje rendanog parmezana
  • 2 kašike seckanog peršuna za ukras

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Prepolovite paradajz. Sa dna svake polovine isecite sitnu krišku, tako da paradajz može da stoji uspravno bez da se ljulja. Kašikom pažljivo izvadite semenke i pulpu. Možete proći oštrim nožem oko pulpe da biste je olabavili ako je potrebno.

Poprskajte izdubljeni paradajz maslinovim uljem.

Stavite ih u posudu za pečenje, isečenom stranom nagore.

Pospite paradajz solju, biberom, belim lukom u prahu i timijanom.

Razbijte svako jaje i gurnite u polovinu paradajza. Ako su jaja velika, moraćete da odbacite deo belanceta da biste omogućili da jaja stanu u paradajz.

Prelijte polovine paradajza parmezanom, po 1 kašiku za svaku polovinu paradajza.

Paradajz pecite dok se belanca ne stegnu, oko 20 minuta.

Pažljivo izlijte sve dodatne tečnosti koje su se nakupile oko jaja.

Ukrasite peršunom i poslužite.

Prijatno!

Video: Recept za najukusniji doručak: Pogačice sa mesom zbog kojih ćete zaboraviti na pekaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti