• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za domaći kukuruzni hleb: Spolja hrskav, a iznutra vazdušast i zlatan kao dukat

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postupak pripreme je jednostavan, a rezultat fenomenalan

  • 0
kukuruzni hleb recept Foto: Pixabay

Priprema domaćeg hleba ne mora da bude teška i komplikovana. Recept za domaći kukuruzni hleb koji vam donosimo mogu da pripreme i domaćice koje nisu vične mešenju testa.

Sastojci:

  • 3,5 šolja običnog brašna (mera je šolja od 250 mililitara)
  • 2 šolje fino mlevenog kukuruznog brašna
  • 3 šolje mleka
  • 1 šolja ulja
  • ravna supena kašika suvog kvasca
  • ravna kafena kašičica soli
  • vršna kafena kašičica šećera
  • 1 jaje

Priprema:

Zagrejte mleko da bude mlako, pa ga sipajte u činiju u koju ste već stavili obično i kukuruzno brašno, suvi kvasac, šećer i so. Sve dobro izmešajte, pa dodajte jaje i ulje i mesite pet minuta.

Umešeno testo prekrijte krpom ili streč-folijom i ostavite sat vremena da naraste. Potom ga prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, podelite ga na dva jednaka dela i formirajte vekne.

Tepsiju obložite pek-papirom i premažite uljem, pa prebacite vekne i ostavite ih da narastaju još pola sata.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa na dno spustite tepsiju u koju ste sipali vodu - ovo će obezbediti da korica hleba bude hrskava.

Nožem zasecite hleb na nekoliko mesta, pa tepsiju sa hlebom stavite u rernu iznad tepsije sa vodom i pecite otprilike 35 do 40 minuta.

Prijatno!

Video: Recept za lisnati krompir koji će vas oduševiti: Jelo kakvo do sad niste probali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti