• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čokoladni kolač na vodi: Recept za sočnu poslasticu koju ćete spremiti za tili čas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posni slatkiš koji će sa zadovoljstvom jesti svi članovi porodice

  • 0
čokoladni kolač "crnac bez jaja"

Foto: Shutterstock

U danima posta većini domaćica predstavlja veliki izazov šta da pripreme ukućanima za desert.

Pored posnih pita od jabuka i bundeva koje su već stigle na pijačne tezge, najlakše i najbrže je spremiti kolače koji mogu da potraju nekoliko dana, od sastojaka koje skoro svi imamo u kući. Dodatna prednost ovog kolača je što je veoma izdašan, a mogu da ga naprave i one domaćice koje nisu vične pripremi slatkiša.

Sastojci:

  • 2 čaše brašna (mera je čaša od 180 ml)
  • 2 čaše vode
  • 1,5 čaša šećera
  • kesica praška za pecivo
  • 4 kašike kakao-praha
  • 4 kašike džema
  • kesica cimeta
  • 100 g posne čokolade za kuvanje

Priprema:

Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, kakao, cimet i džem, pa dodajte vodu i mešajte varjačom da razbijete sve grudvice.

Tepsiju obložite pek-papirom, ulijte smesu i pecite kolač u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta, odnosno dok se kolač ne odvoji od ivica tepsije.

Rastopite posnu čokoladu za kuvanje i malo vode u šerpici, pa je prelijte preko ispečenog kolača. Kad se glazura stegne, kolač secite na kocke i služite. Po želji, ukrasite ga izrendanom posnom čokoladom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti