• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za ručak: Tajni sastojak za najukusniji pekarski krompir do sada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi obožavamo pekarski krompir, ali postoje fine razlike u pripremi ovog jela koje će vas osvojiti zauvek

  • 0

krompir, peceni krompir, pekarski krompir

Krompir uvek služimo kao prilog uz neko glavno jelo, uz meso, ribu ili ga stavljamo u posne salate. Pekarski krompir je doživljaj sam po sebi, a ovaj recept će vas u to i uveriti.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • dva limuna
  • 1 litar vode
  • 2 kašičice origana
  • 2 kašičice majčine dušice
  • 2 kašičice vlašca
  • 2 čena belog luka
  • 80 ml ulja
  • 3 kašike kukuruznog brašna 
  • so, biber, mlevena paprika

Priprema: 

Krompir oljuštite i isecite na polovine, pa ga spustite u šerpu, sipajte vodu i sok od dva limuna i kuvajte na srednjoj vatri. Kad voda proključa, ostavite šerpu na ringli još desetak minuta.

Rernu zagrejte na 200 stepeni i ubacite da se greje prazan pleh ili vatrostalna činija u koju ćete kasnije staviti krompir.

U međuvremenu, krompir procedite i ostavite da se malo ohladi. Zatim u krompir dodajte ulje, začine, beli luk, mlevenu papriku, posolite i pobiberite i dodajte na kraju kukuruzno brašno kao tajni sastojak koji će krompiru dati neodoljivu hrskavost.

Dobro promešajte sve u posudi da krompir bude obavijen svim sastojcima i prebacite sve u posudu za pečenje koja vam je u rerni ostavljena da se zagreje. Pecite pola sata do najviše 40 minuta, uz povremeno okretanje krompira kako biste dobili hrskavu koricu sa obe strane.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti