• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za posne kiflice sa džemom: Pecivo za koje se vredi potruditi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće mekane i ukusne i sutradan

  • 0
Kiflice

Foto: Telegraf.rs

Iako je post u toku, to ne znači da morate da odustanete od omiljene hrane i ukusnog pecivaKiflice su uvek dobro rešenje, jer mogu da ih jedu i oni koji ne poste, a prikladne su i kao doručak i kao večera.

Možete da pravite sa domaćim džemom, ali i prazne ako više volite da ih kombinujete sa nekim slanim namazom. Još jedna odlična stvar kod ovih kiflica je što su i sutradan veoma ukusne.

Sastojci

  • 800 g brašna
  • 40 g svežeg kvasca
  • 400 ml mlake vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike sirćeta
  • 150 ml ulja
  • domaći džem
  • susam za posipanje

Priprema:

Sipajte vodu u šerpicu, pa je stavite na ringlu da se voda malo ugreje. Potom skinite šerpicu sa vatre, pa u mlaku vodu dodajte kvasac, šećer i jednu kašiku brašna. Sve dobro razmutite i ostavite desetak minuta da se kvasac aktivira, pa dodajte ostatak brašna, kao i ulje, sirće i so.

Zamesite testo tako da se odvaja od ivica posude, prekrijte ga pamučnom krpom ili providnom folijom i ostavite 45 minuta da uskisne.

Potom premesite testo, podelite ga na četiri loptice, svaku od njih pomoću oklagije razvijte u krug, podelite na osam delova, filujte džemom i zavijajte kiflice.

Kiflice poređajte jednu pored druge u pleh obložen papirom za pečenje, premažite ih uljem, pospite susamom, pa ostavite još desetak minuta da narastaju dok se rerna greje.

Ukoliko ne volite slatke kiflice, preskočite stavljanje džema i pospite ih solju.

Pecite ih zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

Kiflice služite tople.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti