• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za ručak: Medena piletina sa ljuspicama tucane paprike

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marinada za ovu slatku, dimljenu i začinjenu piletinu sa medom je jednostavna i ukusna

  • 0
Medena piletina Foto: Shutterstock

Ako volite da stvari budu jednostavne, a opet drugačije, ovo je recept za vas. Ukusna marinada od tucane paprike u ljutom sosu, medu i soku od limuna sa belim lukom ima sve elemente ukusnog obroka.

Piletinu ubacite u marinadu minimum 30 minuta, a najbolje je da je držite i preko noći. Možete da koristite pileća prsa, batake, karabatake ili krilca. Jedino vodite računa da se meso ne osuši previše i da šećer i na piletini ne zagore.

Medenu piletinu možete da poslužite sa pasuljem, pirinčem ili pire krompirom.

Sastojci: 

  • 3 kašičice tucane paprike 
  • 2 kašike meda
  • dve kašike soka od limuna 
  • 1 čen belog luka, zgnječen
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike ulja za kuvanje
  • 6 pilećih bataka (ili drugi delovi piletine)
  • mladi luk za garniš (opcinono) 

Priprema: 

Tucanu papriku pomešajte u činiji sa medom i dodajte sok od limuna, beli luk, so i jednu kašiku ulja.

Pileće batake stavite u plitku posudu i prelijte marinadom. Držite piletinu u marinadi dok ne bude ravnomerno obložena najmanje 30 minuta, do jednog dana. Meso držite u frižideru.

Kada ste spremni, zagrejte veliki tiganj na srednje jakoj vatri, dodajte ostatak ulja i ispecite mariniranu piletinu. Pecite dok sva voda iz piletine nije isparila, a marinada postala glazura.

Piletinu okrećite kada porumeni sa jedne, potom sa druge strane.  Pospite narezanim mladim lukom ili peršunom i poslužite.

Video: Recept za musaku kakvu do sada niste probali: Tradicionalno jelo na moderan način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti