• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideje za ručak: Probajte tradicionalni recept za jagnjetinu u mleku, ukus Istočne Srbije:

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelo stvoreno za nedeljni porodični ručak

  • 0
Jagnjetina u mleku Foto: Shutterstock

Jagnjetina u mleku je staro, tradicionalno kuvano, a potom zapečeno jelo koje je posebno po tome što je miris jagnjećeg mesa ublažen, a povrće koje se koristi prilikom spremanja je veoma ukusno. Ovo je pravi specijalitet za vaše čulo ukusa i donosi vam na sto pravi doživljaj Istočne Srbije.

Sastojci:

  • 1,5 kilogram jagnjetine (plećka ili rebra)
  • 6-7 šargarepa
  • 500 grama krompira
  • 5-6 čena bijelog luka
  • 1/2 vezice peršuna
  • 1 litar mleka
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika suvog biljnog začina

Priprema:

Meso iseći i poređati u dublju šerpu.

Dodati očišćen beli luk, biljni začin, biber i so.

Meso preliti sa mlekom.

Šargarepu iseći na dugačke trake i staviti u šerpu. Iseckati peršun i dodati i sve ostaviti da se kuva na tihoj vatri 60 minuta.

Očistiti krompir i iseći na veće komade, prebaciti u dublji pekač i preliti sa uljem i suvim biljnim začinom. Preko presuti meso koje se predhodno kuvalo jedan sat.

Ostavite poklopljeni pekač u rerni da se zapeče na 220 stepeni oko 60 minuta. Pred kraj skinite poklopac da se meso zarumeni.

Zapečenu jagnjetinu sa povrćem servirajte na tanjir i dekorišite seckanim peršunom.

Video: Napravite sladoled tortu od 4 sastojka za samo desetak minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti