• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideje za ručak: Punjene pečurke, koje garantuju da ćete pojesti više od jedne

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživajte u bezmesnom ručku

  • 2
Punjene pečurke

Foto: Shutterstock

Ako volite pečurke, obožavaćete ovaj brzi i jednostavan recept za punjene pečurke sa sirom.

Ali spremite se, teško je pojesti samo jednu.

Što se tiče recepata za punjene pečurke, možete da staviti bilo šta, ali ova prijatna kombinacija rastopljenog sira, belog luka, slatkog luka i začinskog bilja će vam svakako postati omiljena.

Sastojci:

  • 12 celih svežih pečuraka
  • 1 kašika biljnog ulja
  • 1 kašika mlevenog belog luka
  • 1 pakovanje krem sira
  • ¼ šolje naribanog parmezana
  • ¼ kašičice luka u prahu
  • ¼ kašičica mlevenog bibera

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Poprskajte pleh za pečenje sprejom za kuvanje.

Očistite pečurke vlažnim papirnim ubrusom i pažljivo odvojte stabljike.

Isecite čvrste krajeve stabljika i isekajte ih veoma sitno.

Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte beli luk i seckane stabljike pečuraka. Pržite dok vlaga ne nestane, vodeći računa da ne zagori beli luk. Ostavite da se ohladi.

Kada mešavina belog luka i pečuraka više nije vruća, umešajte krem sir, parmezan, crni biber i luk u prahu. Smesa treba da bude veoma gusta.

Koristeći malu kašiku, napunite svaku kapicu pečurke. Poređajte napunjene pečurke na pripremljeni pleh.

Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni. Poslužite kao glavno jelo uz salatu ili kao prilog.

Video: Skrivena pita s pileitnom, pečurkama i prazikukom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • KKK

    27. septembar 2022. | 11:02

    Jedite vi to, a ja cu kremenadle na rostilju.!!!

    Podelite komentar