• 0
 ≫ 

Ideje za ručak: Sarma od slatkog kupusa

 ≫ 

Jednostavan recept za sarme od slatkog kupusa za prve hladne jesenje dane

  • 0
Sarma od slatkog kupusa

Foto: Shutterstock

Dok se spremamo za sezonu slavskih sarmi, predstavljamo vam ovaj divan jesenji recept od slatkog kupusa i mlevenog mesa, da vas mine želja za sarmama dok se kupus ne ukiseli.

Mnogo toga možete da se uradite sa mlevenim mesom, a ovo je jedan od tih lakih recepata za sporo kuvanje, koji ćete poželeti da imate pri ruci tokom ovih prvih hladnih jesenjih dana.

Sastojci: 

  • 12 listova kupusa
  • 500 grama mlevenog mesa (najbolje mešano) 
  • 1 šolja belog pirinča
  • 1 jaje
  • ¼ šolje mleka
  • 1 luk seckani 
  • 1 šargarepa sitno seckana
  • kašika suvog biljnog začina
  • kašicica slatke mlevene paprike
  • so i biber po ukusu
  • pakovanje paradaiza za kuvanje
  • kašika šećera 
  • 1 kašičica soka od limuna
  • pavlaka (opciono)

Priprema: 

U veliki lonac sipajte vodu da proključa i u nju potopite listove kupusa na dva minuta. Izvadite i ocedite.

U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, pirinač, jaje, mleko, luk, šargarepu, so i biber, suvi začin.

Na svaki list kupusa nanesite oko dve kašike mešavine i umotajte kako fil ne bi ispao.

Rolnice poređajte u jednom sloju u pekač.

Pomešajte sos od paradajza, šećera i limunov sok i prelijte preko sarmice.

Pokrijte i kuvajte na niskoj temperaturi nekoliko sati kao i svaku sarmu.

Servirajte toplo i poslužite uz kašiku kisele pavlake.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima