• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za slane paketiće od palačinki: Jelo koje će mališani obožavati

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rado ćete ih spremati

  • 0
Palačinke

Foto: Privatna arhiva

Slatke, slane, pohovane ili ne, palačinke su mnogima omiljeno jelo. Verujemo da ste ih do sada jeli i spremali na bezbroj načina, ali da li ste ih spremali kao paketiće?

Palačinke pripremljene na ovaj način će vam oduzeti malo više vremena, ali će se trud isplatiti kada ih budete probali.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 200 g brašna
  • 1 dl ulja
  • 3 dl mleka
  • kašičica soli
  • kašičica šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 g kačkavalja
  • 100 g šunke
  • kečap
  • 30 g butera
  • 30 g brašna
  • dve čaše mleka
  • mleveni biber
  • ulje
  • so

Priprema:

Penasto umutite dva jajeta, pa dodajte ulje, mleko, so, prašak za pecivo i šećer. Sve dobro promešajte, pa postepeno sipajte i brašno. Testo ostavite u frižideru, pa za to vreme pripremite ostale namirnice.

Kačkavalj izrendajte na krupno redne, a šunku na tanke listiće. U zagrejanom tiganju pecite palačinke.

U manju šerpu stavite puter da se rastopi. U puter sipajte brašno i mešajte, kratko da se brašno malo uprži. Postepeno dodajte toplo mleko i mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte na tihoj vatri do željene gustine.

Piletinu i krompir izvadite iz rerne, pa ih prelijte sosom i pospite kačakvaljem koji ste prethodno izrendali na krupno redne i vratite u rernu na 10 minuta. Palačinku premažite kečapom, na sredinu stavite malo kačkavalja i šunke, pa je presavijte u paketić.

Paketiće ređajte u nauljen pleh. Preko palačinki prelijte pripremljen sos i pospite kačkavalj.

Stavite da se peku u zagrejanu rernu na 200 stepeni 15 minuta.

Palačinke služite tople.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti