• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slatki hleb s bundevom, idealan za početak dana, ali i kao poslastica

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bundeva, kraljica jeseni daje nezaboravan ukus jelima

  • 0
hleb, bundeva Foto: Shutterstock

Donosimo vam recept za slatki hleb s budevom po uzoru na francusko pocivo brioš koje je savršeno vazdušasto i meko da retko ko može da mu odoli.

Sada je vreme bundeve, pa je odlično vreme da u kuhinji upotrebite ovu narandžastu kraljicu jeseni.

Sastojci:

  • 2 i po šolje brašna
  • 1/3 šolje žutog šećera
  • 2 kašičice instant kvasca
  • ½ kašičice fine morske soli
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • ¾ šolje pirea od bundeve
  • ¼ šolje mleka
  • 10 kašika putera, sobne temperature
  • miks jaja i vode
  • šećer za posipanje

Priprema:

Mikserom s nastavkom za testo umutite brašno, šećer, kvasac, so, jaja, bundevu i mleko. Mutite srednjom brzinom dva minuta, pa povećajte na najveću još pet minuta. Dok mikser radi, dodajte kašiku putera. Potrebno je da se dobije glatko i lepljivo testo.

Prebacite testo u podmazanu posudu i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite da se diže na toplom mestu sat vremena, a zatim ga ostavite u frižideru preko noći.

Sutradan izvadite testo iz frižidera i podmažite kalup. Podelite testo na 16 jednakih delova i od svakog napravite kuglu na blago brašnjavoj površini. Loptice od testa stavite na pleh u dva reda. Prekrijte ponovo plastičnom folijom i ostavite na toplom mestu, oko dva sata.

Kada je testo dovoljno poraslo, premažite ga mešavinom jaja i vode i pospite šećerom po vrhu. Stavite ga u zagrejanu rernu i pecite oko 35 minuta. Ohladite najmanje 10 minuta, pa izvadite iz kalupa i sladite se.

Video: Kako da vaš hleb izgleda kao milion dolara!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti