• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za piroške sa mesom: Toplo i ukusno pecivo za savršen početak dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cela kuća će zamirisati na ovo pecivo

  • 1
Piroške, doručak, pecivo Foto: hutterstock

S obzirom na to da nam dolazi hladno vreme i da smo u toku leta jeli brza jela koja su nas rashlađivala, vreme je da spremimo nešto što će nam ugrejati i dušu i telo.

Mirisne i mekane piroške su idealne za porodična jutra.

Najbolje od svega je to što ih možete puniti s čim god želite, a možete ih ostaviti i prazne. Mi smo za vas pripremili recept za piroške punjene mlevenim mesom, te će vas zasititi, a ukus oduševiti.

Sastojci:

za testo:

  • 600 g brašna
  • 200 ml mleka
  • 200 ml tople vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 kocka kvasca
  • ulje za prženje

za fil:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 crvena paprika
  • so, biber
  • ulje

Priprema:

U toplu vodu stavite šećer i kvasac, promešajte i ostavite da se kvasac aktivira. U posudu sipajte brašno, pa dodajte mlako mleko, ulje, šećer, so i aktiviran kvasac. Kada je gotovo, testo ostavite da naraste na sobnoj temperaturi.

Za to vreme, pripremite film.

Crni i beli luk i papriku iseckajte sitno, pa ih stavite na malo ulja da se dinstaju. Zatim dodajte mleveno meso i začine, pa mešajte dok meso ne bude gotovo. Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu površinu, pa ga razvijte u oblik kruga.

Velikom modlom ili čašom vadite krugove. Na polovini kruga stavite kašiku fila, preklopite testo i viljuškom pritisnite ivice. Postupak ponavljate sve dok imate testa i fila.

U dublju šerpu sipajte veću količinu ulja, pa kada se ugreje, polako spuštajte pancerote.

Kada dobiju zlatnožutu boju, piroške su gotove i spremne za jelo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari