• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za brzu pitu sa pavlakom: Većinu sastojaka već imate kod kuće

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednostavno, a ukusno!

  • 0
Pita, burek, sir

Foto: Shutterstock

Na našem podneblju barem jednom nedeljno na trpezi mora da se nađe pita. Slatka, slana, sa domaćim ili kupovnim korama, nije ni važno, jer će svakako u tren oka nestati sa stola.

Danas vam predstavljmo recept za brzu pitu sa jajima i pavlakom, a priprema je toliko jednostavna da ćete je često i rado imati na trpezi.

Sastojci:

  • 1 pakovanje gotovih kora
  • 4 jajeta
  • 180 g kisele pavlake
  • 1 čaša kisele vode
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Jaja umutite mikserom, pa dodajte kiselu pavlaku, kiselu vodu, ulje i so.

Sve dobro sjedinite.

Pleh u kom ćete peći pitu podmažite uljem.

Dve kore ostavite sa strane.

Ostale kore, jednu po jednu zgužvajte i umačite u pripremljenu smesu.

Ređajte ih u pleh jednu do druge. Sa dve kore prekrijete one zgužvane, stim što poslednju koru treba da premažete s malo smese i ulja.

Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 30 minuta.

Kada je gotova, ostavite je da se ohladi, pa je secite na kocke i služite.

Prijatno!

Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti