• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

6 načina da spremite savršenu kajganu: Ključ je u svega nekoliko namirnica

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Probajte sve načine i odaberite svoj omiljen

  • 0
foto Pixabay Foto: Pixabay

Jaja su namirnica koja se veoma često sprema u srpskim domaćinstvima. Kuvana, pržena, sa povrćem.., jaja su uvek dobar izbor jer su kalorična, puna proteina, ukusna i brzo se pripremaju.

Ipak, domaćice najčešće spremaju kajganu sa šunkom ili sirom, ali mnoge ne znaju da u ovo jelo mogu da dodaju i pregrtš drugih začina.

Zato smo za vas pripremili šest načina kako da spremite savršenu kajganu koju ćete u slast jesti.

1. Dodajte meso

Poznato je da su jaja puna proteina, ali ukus slaninice ili pršute zaista daje novu dimenziju. Važno je da pre nego što meso pomešate sa kajganom ono bude pečeno, a to posebno važi za kobasicu.

2. Mlečni proizvodi

Pri samom kraju, kajgani dodajte kašiku grčkog jogurta ili kiselog mleka. Naravno, uvek možete da dodate i sir, a preporuka stručnjaka je da to bude čedar.

3. Pospite je začinskim biljem

Pre nego što je kajgana sasvim gotova, pospite je omiljenim začinskim biljem. Kuvari savetuju da to budu vlašac, korijander ili peršun. Mladi luk je takođe odličan kao dodatak kajgani.

4. Zeleno povrće

Jednostavan način da u prehranu ubacite više zeleni je upravo kroz kajganu. Bilo da se radi o mladom spanaću, rukoli ili kelju, sveže zelenilo brzo i lako uvene u jelu. Samo bacite šaku zelenila u polovini procesa pripreme jaja i dobro promešajte da se ravnomerno rasporedi.

Kajgana Foto: Pixabay

5. Za ljubitelje ljutog

Jaja trpe razne ukuse, te je odličan način da obogatite kajganu da joj dodate dve kašike ajvara. Možete da pospete i začinsku papriku ili dodate svežu sitno seckanu.

6. Jaja i krompir su idealna kombinacija

Kuvani krompir iseckajte na kockice i propržite ga na maslacu. Kada krompir porumeni, dodajte i jaja, pa sve zajedno promešajte i pospite omiljenim sosom, piše "Southern Living".

Video: Recept koji ćete obožavati: I od jaja može da se napravi pravi specijalitet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti