• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za pitu sa mesom i krompirom: Savršen doručak za celu porodicu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bolja je od one iz pekare

  • 0
Pita sa mesom Foto: Shutterstock

Složićete se da nema ničeg ukusnijeg od pite od domaćih kora. Nekada su domaćice ceo dan razvijale kore koje su posle punile najukusnijim filovima. Međutim, većina današnjih domaćica nema vremena za razvijanje kora, te koriste one kupovine.

Pita sa mesom i krompirom od domaćih kora je idealan način da započnete dan, jer ćete svojoj porodici spremiti brz, ukusan i zasitan obrok. 

Sastojci:

  • 500 g gotovih kora za pitu
  • 300 g mlevenog mesa
  • 200 g krompira
  • so
  • biber
  • beli luk u prahu
  • 150 ml ulja
  • 150 ml kisele vode
  • 1 glavica crnog luka
  • lan i susam za posipanje

Priprema:

Malo količinu ulja zagrejte na tiganju, pa stavite sitno seckan crni luk da se dinsta. Kada luk postane staklast, dodajte mleveno meso, so, biber, beli luk u prahu i začine po ukusu. Dinstajte sve zajedno još desetak minuta.

Krompir oljušitite, pa ga izrendajte na krupno rende. Ostavite ga na dvadesetak minuta da otpusti vodu, pa ga dobro ocedite i stavite u suvu posudu.

U krompir dodajte i gotovo meso, pa sve zajedno promešajte.

Promešajte ulje i kiselu vodu.

Koru stavite na radnu površinu, pa je premažite mešavinom ulja i vode. Preko nje stavite drugu koru, pa i nju premažite mešavinom ulja i vode. Na početak kore nanesite fil od mesa i krompira, pa kore zamotajte čvrsto u rolat.

Pleh u kom ćete peći pitu podmažite uljem, pa ređajte rolate u oblik potkovice.

Pre nego što stavite pitu da se peče, premažite je celu ostatkom ulja i vode i pospite lanom i susamom.

Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumeni.

Kada je gotova, ostavite je da se prohladi, pa je služite uz čašu hladnog jogurta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti