• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za domaće krem bananice: Penaste su i ukusne, deca će ih obožavati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napravite omiljeni slatkiš svih generacija u kućnoj varijanti

  • 1
domaće krem bananice

Foto: Shutterstock

Brzi recepti za poslastice od čokolade omiljeni su svim domaćicama. Jedan od njih je i recept za domaće krem bananice, slatkiš uz koji su odrasle brojne generacije na prostorima bivše Jugoslavije.

Pored toga što se brzo sprema, ovaj recept je i veoma izdašan. Postoji više načina modeliranja - od onog da sastojke sipate u tepsiju, do razlivanja u posebne modle različitih oblika, što će se posebno dopasti mališanima. Na vama je da odlučite koji način ćete primeniti.

Sastojci:

  • 600 g šećera
  • 300 ml vode
  • 3 kesice želatina
  • 150 g čokolade
  • 30 g putera
  • 2 bočice ekstrakta banane

Pripema:

U šerpu sipajte 200 mililitara vode, dodajte šećer i kuvajte dok se šećer ne rastopi.

U drugoj posudi razmutite želatin sa preostalih 100 mililitara vode, pa ulijte u posudu sa vodom i rastopljenim šećerom. Sve najpre dobro umutite mikserom dok smesa ne postane gusta. Tad dodajte ekstrakt banane, pa mutite još koji minut.

Ukoliko ste odlučili da pravite domaće krem bananice u različitim silikonskim kalupima, sad je trenutak da pripremite čokoladu.

U šerpicu stavite puter, pa kad se rastopi na blagoj vatri, dodajte izlomljenu čokoladu za kuvanje i sve vreme mešajte. Kad se čokolada i puter sjedine, sipajte preliv u tankom mlazu u modle, pa ostavite da se stegne. Potom kašikom sipajte smesu od vode, šećera, želatina i ekstrakta banane, poravnajte je kašikom i prelijte ostatkom čokolade.

Ostavite napunjene kalupe da se smesa u njima sasvim stegne, pa pažljivo izvadite krem bananice iz kalupa i služite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Dragana

    12. novembar 2022. | 19:33

    Samo treba napomenuti i da mixer mora biti jaci.Obican moze da "crkne" pre nego sto umutite krem.

    Podelite komentar