• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biftek spremljen u tosteru? Na opasnost "TikTok" trenda upozoravaju i vatrogasci

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve je počelo kao šala

  • 0

Zajednica ljubitelja spremanja hrane na "TikTok-u" je jako velika i mnogi koriste ovu platformu da dele svoje omiljene recepte i savete. Jedan naizgled olakšavajući trik je privukao mnogo pažnje, ali ne u pozitivnom smislu.

Korisnici "TikTok-a" su upozoreni na bizarni trik koji podrazumeva spremanje bifteka u tosteru, a koji je postao viralan na platformi u nekoliko navrata tokom prethodnih godina.

Korisnica @itsmeju1iette, koja objavljuje šaljive video-snimke o hrani, postala je viralna i skupila više od milion lajkova, ali i pregršt negativnih komentara onih koji ovo nisu videli kao šalu. Mnogi su bili svesni da bi neko lako mogao da poželi da ovo zaista i proba, što bi tu osobu dovelo u opasnost.

To se i desilo - brojni drugi korisnici su od tada snimala sebe kako sami isprobavaju ovaj metod kuvanja.

Londonska vatrogasna brigada je pre nedelju dana ponovo postavila Džulijetin video na "Tviter", zajedno sa napisom: "Šta imate za večeru? Ove #Electricalsafetyweek podsećamo ljude da koriste električne proizvode samo za njihovu namensku upotrebu. Ne spremajte odreske u tosteru".

Iako je trend prvi put eksplodirao 2020. godine, video-snimci o spremanju šnicle u tosterima pojavljuju se na "TikTok-u" svakih nekoliko meseci od tada, a komentatori su jednako zbunjeni svaki put kada vide video koji prikazuje čudnu metodu kuvanja.

Čini se da su mnogi najpopularniji video-snimci, uključujući ovaj trend, zamišljeni kao šala, ali se korisnici i dalje upozoravaju da to ne pokušavaju zbog potencijalnog rizika od požara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti