• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za brzi ručak: Začinjene ćufte u lepinji sa hrskavom salatom od šargarepe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odmah ih napravite dosta, jer su veoma dobre i praktične, a mogu da ostanu u frižideru i nekoliko dana, tako ćete imati bogate sendviče cele nedelje

  • 0
Ćufte u lepinji Foto: Shutterstock

Ove pikantne ćufte su odličan predlog za ručak, prilično su začinjene dimljenom paprikom. Ako volite taj dodatak, odmah ih napravite dosta, jer su veoma dobre i praktične, a mogu da ostanu u frižideru i nekoliko dana, tako ćete imati bogate sendviče tokom cele nedelje.

A možete i jednostavno da ih zaledite. Jednostavno se prave, a kada ih jednom probate, svakako ćete ih spremati često.

Sve što vam treba je još da dodate proprženu rendanu šargarepu i đumbir za dodatnu hrskavost u lepinji - i imate ceo obrok.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa od junetine ili svinjetine, može i jagnjetina
  • 2 kašike dimljene paprike
  • 1 kašika mlevenog korijandera
  • so
  • 1/2 šolje grčkog jogurta
  • 2 kašike ajvara
  • 200 g velike šargarepe, oljuštene
  • 1 komad đumbira, oko 5 cm, oljušten
  • maslinovo ulje
  • korijander ili peršun,
  • 4 lepinje, otvorene kao džep

Priprema: 

U činiji pomešajte mleveno meso, dimljenu papriku, korijander i  polovinu kašičice soli. Razvaljajte sve u i poređajte na lim za pečenje obložen nelepljivom folijom. Pecite ih od šest do osam minuta.

Kombinujte grčki jogurt i ajvar u maloj činiji i ostavite na stranu.

Grubo narendajte šargarepu i đumbir. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri i pržite šargarepu i đumbir, u serijama, dok ne postanu hrskavi, tri do pet minuta; prebacite na papirne ubruse da se ocede, a zatim pospite korijanderom ili peršunom.

Napunite četiri lepinje ćuftama i šargarepom i pokapajte mešavinom grčkog jogurta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti