• 1

Recept za oslić bez kapi ulja: Hrskava i ukusna riba za početak posta

, Telegraf

Ručak koji mogu spremiti u početnici u kuhinji

  • 1
Oslić, riba, ručak, posna jela

Foto: Shutterstock

Božićni post kojim se pravoslavni vernici pripremaju za praznovanje rođenja Isusa Hrista počinje danas, a završava se na Badnji dan, u petak, 6. januara 2023. godine.

Prema pravilu, na vodi se posti sredom i petkom, dok je ostalim danima dozvoljeno koristiti ulje. S obzirom na to da post traje punih 40 dana, za vas ćemo pripremati posne recepte koji će krasiti vašu trpezu.

Na današnjem jelovniku je oslić - ukusna riba koja nije zahtevna za spremanje. 

Sastojci:

  • 1 kg oslića
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 1 kašičica začinske paprike

Priprema:

Ribu dobro operite, pa je isecite napola, izvadite iznutrice i očistite je od peraja. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, začinsku papriku i suvi biljni začin.

Ribu isecite na nekoliko delova, pa svaki uvaljajte u mešavinu brašna sa začinima.

U pleh stavite papir za pečenje, pa slažite komade ribe.

U zagrejanu rernu stavite pleh i pecite ribu 20 minuta na 200 stepeni.

Posle 20 minuta izvadite pleh iz rerne, pa okrenite ribu na drugu stranu i pecite je 15 minuta.

Kada je gotova, ribu služite uz pomfirt, salatu i omiljeni posni umak.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    28. novembar 2022 | 10:05

    Hvala na trudu,dobar recept.Dobar I uvod kada se posti na ulju I kada na vodi...ipak,riba ne ide u ovom postu,sem dva puta(mislim da je dva puta) tokom citavog posta..

    4
    7

    Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima