• 0

Najbrži recept za posni majonez: Kremast i gust, ukusniji od mrsne verzije

Za pripremu ovog majoneza biće vam potrebno svega nekoliko minuta

  • 0
Majonez

Foto: Shutterstock

U danima posta domaćice često odlučuju da naprave posnu verziju majoneza, čija je osnova kuvani krompir.

Skrob iz krompira čini da namaz bude gust poput paštete, ulje popravlja teksturu, a ostali dodaci poput jabukovog sirćeta, soli, bibera i senfa su zaduženi za poboljšanje ukusa.

Ipak, postoji i jednostavniji recept za posni majonez, a njegova prednost je u tome što ćete ga spremiti bukvalno za nekoliko minuta. Osim toga, po ukusu nimalo ne zaostaje od standardnog majoneza napravljenog sa jajima.

Sastojci:

  • 300 ml ulja
  • 150 ml sojinog mleka
  • kašičica soli
  • malo bibera
  • 50 g senfa
  • sok od jednog limuna

Priprema:

U posudu za mućenje sipajte ulje, dodajte sojino mleko, malo soli i bibera, senf i sok od jednog limuna, pa mutite štapnim mikserom par minuta gore - dole dok se smesa ne zgusne. Majonez preručite u staklenu teglu, stavite poklopac i držite majonez u frižideru.

Odličan je i kao namaz i kao dresing za različite salate od barenog povrća.

Prijatno!

Video: Napravite sladoled tortu od 4 sastojka za samo desetak minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima