• 0
 ≫ 

Recept za posnu izlivenu pitu sa prazilukom: Obožavaće je i mališani

, Telegraf
 ≫ 

Sjajan način da započnete dan

  • 0
Pita praziluk

Foto: Shutterstock

Kada nemate vremena da razvijate kore, pa čak ni da pravite pitu od onih gotovnih, idealno rešenje je da sve namirnice stavite u jednu posudu i napravite izlivenu pitu.

S obzirom na to da je u toku post, za vas smo pripremili brzu i ukusnu pitu sa prazilukom u kojoj ćete uživati.

Sastojci:

  • 200 g pšeničnog brašna
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 struka praziluka
  • 2 dl kisele vode
  • ulje
  • so

Priprema:

Beli deo praziluka seckajte i propržite na zagrejanom ulju. Zeleni deo ostavite sa strane.

U posudi pomešajte sve ostale navedene namirnice.

Dodajte i prženi praziluk i sve dobro promešajte.

Pleh u kom ćete peći podmažite, pa izručite smesu.

Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Kada je gotova, pitu ukrasite zelenim delom praziluka koji ste isekli na kolutove.

Prijatno!

Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok