• 0
 ≫ 

Recept za posne punjene tikvice: Jelo bez kapi ulja

, Telegraf
 ≫ 

Ručak u kom će uživati sva čula

  • 0
Punjene tikvice

Foto:Shutterstock

Tikvica je povrće koje se zbog neutralnog ukusa savršeno uklapa u razna jela, te je domaćice spremaju na bezbroj načina. Danas vam donosimo recept za posne tivice punjene pirinčem.

S obzirom na to da su tikvice i pirinač namirnice u koje možete dodati šta god želite, slobodno se možete igrati začinima i raznim ukusima.

Sastojci:

  • 6 tikvica
  • 6 kašika pirinča
  • 400 g šampinjona
  • 1 dl soka od paradajza
  • 1 veća glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • začinsko bilje po želji

Priprema:

Tikvice operite, isecite im vrh i prepolovite. Izvadite sredinu i nemojte je bacati.

Luk i šampinjone sitno iseckajte.

U zagrejan tiganj sipajte malo vode, pa dodajte pirinač, luk, šampinjone, sredinu tikvica i sve posolite i pobiberite.

Sve dinstajte oko 10 minuta i na kraju dodajte sok od paradajza.

Unutrašnjost tikvica punite filom i na vrh stavite seckano začinsko bilje.

Tikvice stavite u pleh koji ste prethodno obložili pek-papirom i pecite ih na 200 stepeni 20 minuta.

Kada su gotove, pospite ih rendanim posnim kačkavaljem.

Prijatno!

Video: Delikates kiš kockice sa Neoplanta kobasicama: Hedonistički raj za čula i prava zimska poslastica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok