• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za lazanje: Ukus koji se ne zaboravlja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijanski klasik koji za tren oka nestane sa stola

  • 0
Lazanje Foto: Shutterstock

Italijanska kuhinja mnogima je omiljena, a pored pice po kojima je poznata, veoma su popularne i lazanje. Domaćice sa naših prostora ih rado spremaju i svaka ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji.

Ako ste u potrazi za novim načinom spremanja lazanja, na pravom ste mestu.

Sastojci:

  • 1 pakovanje lazanja
  • 500 g junećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 l soka od paradajza
  • 500 ml neutralne pavlake
  • 250 g kačkavalja
  • origano
  • bosiljak
  • so
  • biber
  • ulje

sastojci za beli sos:

  • 60 g putera
  • 60 g brašna
  • 700 ml mleka
  • so
  • biber
  • 200 g kačkavalja

Priprema:

Sitno iseckajte crni i beli luk. Zagrejte šerpu, sipajte ulje, pa propržite crni luk dok ne postane staklast.

Dodajte i beli luk i meso, pa dinstajte desetak minuta.

Dodajte sve navedene začine i one po vašem ukusu.

U to sipajte i sok od paradajza i neutralnu pavlaku, pa mešajte sve zajedno dva minuta.

Šerpu sklonite sa ringle.

Priprema bešamel sosa:

U manju šerpu stavite puter da se rastopi. U puter sipajte brašno i mešajte, kratko da se brašno malo uprži. Postepeno dodajte toplo mleko i mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte na tihoj vatri do željene gustine.

Na dno pleha sipajte malo fila od mesa i soka od paradajza, pa poređajte red lazanja.

Prvi red lazanja prelijte jednim delom belog sosa.

Onda stavite red lazanja i prelijte ih crvenim sosom.

Postupak ponavljate dok imate materijala.

Lazanje stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite ih 40 minuta.  Posle 40 minuta izvadite i pospite rendanim kačkavaljem, pa vratite i pecite još deset minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti