• 0
 ≫ 

Recept za umak koji ćete obožavati: Možete ga kombinovati i sa mesom i povrćem

, Telegraf
 ≫ 

Rapsodija ukusa

  • 0
Umak, sos

Foto:Shutterstock

Ukoliko vam je potrebno nešto što će svakom ručku dati poseban ukus, ovaj umak je idealno rešenje. Recept za umak koji smo pripremili za vas se sprema brzo i nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ukusan je dodatak jelu, te verujemo da ćete ga često spremati.

Sastojci:

  • 2 kašike maslaca
  • 2 veće jabuke
  • 2 kašike narendanog rena
  • 100 ml belog vina
  • 1 praziluk
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašike pavlake
  • so, biber
  • mirođija

Priprema:

Jabuke izrendajte na krupno rende, pa ih dinstajte na otopljenom maslacu. Trebalo bi da ih dinstate oko 15 minuta.

Kada su gotove, jabuke izvadite iz tiganja, pa na istom maslacu dinstajte praziluk dok ne omekša.

Zatim u tiganj dodajte vino, sitno narendan ren, pavlaku za kuvanje, so i biber, pa sve kuvajte zajedno oko pet minuta.

Na kraju dodajte jabuke i pavlaku.

Sve zajedno umutite štapnim mikserom ili stavite u blender.

Prijatno!

Video: Zdravi pomfrit i domaći posni umak za samo nekoliko minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima