• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za kukuruzni hleb: Bolji je od onog iz pekare

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada kućom zamiriše domaći hleb, gotovo da ne postoji osoba koja može da mu odoli

  • 1
Kukuruzni hleb Foto:Shutterstock

Nekada su domaćice svako jutro mesile domaći hleb, ali sada ga većina kupuje u prodavnici. Međutim, složićete se da nema ništa lepše od ukusa i mirisa domaćeg i toplog hleba.

Meki domaći kukuruzni hleb odlično će da se slaže uz svaki obrok, a recept je vrlo jednostavan.

Sastojci:

  • 300 g pšeničnog brašna
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 200 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja

Priprema:

Sve suve sastojke pomešajte u jednoj posudi. Mleko i vodu pomešajte, pa ih ugrejte tako da tečnost bude mlaka.

U suve sastojke dodajte ulje i mešavinu vode i mleka, pa zamesite testo.

Prekrijte posudu folijom i ostavite testo da naraste.

Pleh u kom ćete peći hleb obložite papirom za pečenje. Naraslo testo prebacite na pobrašnjenu radnu podlogu i blago ga izdužite u veknicu.

Testo prebacite u pleh i prekrijte ga krpom i ostavite oko pola sata.

Za to vreme uključite rernu na 200 stepeni.

Pomešajte ulje i vodu i premažite testo, pa ga stavite da se peče 30 minuta.

Kada je gotov, hleb stavite na kuhinjsku krpu, umotajte ga i ostavite da se prohladi.

Prijatno!

Video: Kako da vaš hleb izgleda kao milion dolara!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Kone

    31. januar 2023. | 08:53

    A zašto se zove kukuruzni hleb kad je više od pola upotrebljenog brašna pšenično?

    Podelite komentar