• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zapečene tortilje sa povrćem: Posni ručak koji se brzo pravi, a još brže nestaje sa trpeze

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo, jednostavno, a ukusno

  • 0
Tortilje, ručak Foto: Shutterstock

Za pravoslavne vernike danas je počeo višenedeljni Vaskršnji ili Časni post, koji se završava praznikom Vaskrsenja Isusa Hrista -  Vaskrsom, koji se ove godine praznuje 16. aprila.

Zato smo za vas pripremili brz recept za posni ručak koji je ukusan i zasitan. Potrebne su vam tortilje i povrće, a najbolje od svega je to što možete da se igrate ukusima i namirnicama.

Količinu namirnica prilagodite broju osoba, a mi smo naveli sastojke za tri osobe.

Sastojci:

  • 3 tortilje
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 250 g pečuraka
  • 3 kašike posnog majoneza
  • 1 crvena paprika
  • 150 g posnog kačkavalja
  • peršun za posipanje
  • masline
  • so, biber

Priprema:

U zagrejan tiganj sipajte malo vode, pa dodajte sitno seckan crni luk.

Dinstajte ga dok ne postane staklast, pa dodajte iseckano povrće, pečurke, so i biber.

Tortilje premažite majonezom, pa ravnomereno rasporedite povrće na tri dela.

Tortilje čvrsto urolajte.

Vatrostalnu posudu obložite papirom za pečenje i poslažite tortilje.

Preko njih pospite rendani kačkavalj i nascekanu papriku i masline.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.

Kada su gotove pospite ih seckanim svežim peršunom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti