• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posni petak: Lignje punjene pirinčem čiji će vas okus oboriti s nogu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bolje su od onih iz restorana

  • 1
Punjene lignje Foto:Shutterstock

U toku posta svima je potrebno malo inspiracije za recepte koji se brzo spremaju, a koji za rezultat daju ukusno jelo. Zato smo danas za vas pripremili recept za lignje punjene pirinčem i verujemo da ćete ih spremati na ovaj način i kada post prođe.

Punjene lignje su nekada bile rezervisane za restorane negde na obali mora. Sada ovo ukusno jelo možete veoma lako napraviti kod kuće bez imalo muke.

Sastojci:

  • 1 pakovanje očišćenih lignji
  • šolja pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 dl belog vina
  • ulje
  • so
  • biber
  • sveži peršun

Priprema:

Lignje prvo dobro operite, ocedite, pa krake sitno iseckajte i ostavite sa strane.

U tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte sitno seckan crni luk i dinstajte ga dok ne postane staklast.

Kada omekša, dodajte krake koje ste iseckali, ustinjen beli luk i pirinač.

Propržite kratko, pa dodajte malo vino, so, biber i začine po ukusu.

Dodaje i malo vode po potrebi. Mešajte sve vreme dok pirinač ne bude gotov.

Potom u pirinač dodajte sitno seckan sveži peršun.

Pirinčem punite lignje, pa ih zatvorite čačkalicama kako sadržaj ne bi ispao.

Lignje možete peći u rerni na 180 stepeni 30 minuta, ali pržiti i u tiganju po nekoliko minuta s obe strane na srednjoj vatri.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • moki

    3. mart 2023. | 10:17

    Post na vodi bez lignji!!!!!

    Podelite komentar