Vreme čitanja: oko 1 min.
Posni petak: Lignje punjene pirinčem čiji će vas okus oboriti s nogu
Vreme čitanja: oko 1 min.
Bolje su od onih iz restorana
Foto:Shutterstock
U toku posta svima je potrebno malo inspiracije za recepte koji se brzo spremaju, a koji za rezultat daju ukusno jelo. Zato smo danas za vas pripremili recept za lignje punjene pirinčem i verujemo da ćete ih spremati na ovaj način i kada post prođe.
Punjene lignje su nekada bile rezervisane za restorane negde na obali mora. Sada ovo ukusno jelo možete veoma lako napraviti kod kuće bez imalo muke.
Sastojci:
- 1 pakovanje očišćenih lignji
- šolja pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 dl belog vina
- ulje
- so
- biber
- sveži peršun
Priprema:
Lignje prvo dobro operite, ocedite, pa krake sitno iseckajte i ostavite sa strane.
U tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte sitno seckan crni luk i dinstajte ga dok ne postane staklast.
Kada omekša, dodajte krake koje ste iseckali, ustinjen beli luk i pirinač.
Propržite kratko, pa dodajte malo vino, so, biber i začine po ukusu.
Dodaje i malo vode po potrebi. Mešajte sve vreme dok pirinač ne bude gotov.
Potom u pirinač dodajte sitno seckan sveži peršun.
Pirinčem punite lignje, pa ih zatvorite čačkalicama kako sadržaj ne bi ispao.
Lignje možete peći u rerni na 180 stepeni 30 minuta, ali pržiti i u tiganju po nekoliko minuta s obe strane na srednjoj vatri.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
moki
Post na vodi bez lignji!!!!!
Podelite komentar