• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za slatki doručak: Probajte zdrave mafine od jabuka

Vreme čitanja: oko 1 min.

U sebi sadrže jabuke u čak tri oblika!

  • 0
Mafini od jabuka Foto: Shutterstock

Ovi mafini su napravljeni od integralnog pšeničnog brašna i prirodno zaslađeni medom. Lepi su i mekani, dovoljno slatki da budu neodoljivi.

U sebi sadrže jabuke u čak tri oblika: sveže narendanu jabuku, te seckanu jabuku za savršenu teksturu i sos od jabuke da dodatno pojača ukus jabuke u testu.

Ovi mafini od jabuka su još ukusniji ukoliko odstoje nekoliko sati, ukoliko toliko dugo potraju, a posebnu draž im ima ukoliko ih premažete sa putrom od kikirikija.

Sastojci: 

  • 1 ¾ šolje integralnog pšeničnog brašna
  • 1 ½ kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • ½ kašičice soli
  • 1 šolja rendane jabuke
  • 1 šolja jabuke isečene na kockice
  • ⅓ šoljice ulja
  • ⅓ šolje otopljenog kokosovog ulja ili maslinovog ulja
  • ½ kašičice meda
  • 2 jaja
  • ½ šolje jogurta
  • ½ šolje sosa od jabuke
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika šećera u prahu za posipanje ili kikirikiputer za premaz (opciono)

Priprema: 

Zagrejte rernu na 250 stepeni i pripremite kalupe za mafine.

U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, sodu bikarbona i so i dobro umutite.

Dodajte rendanu jabuku, a predhodno je nežno iscedite da oslobodite višak sokova. Dodajte potom seckanu jabuku. Sve promešajte da se sjedini.

U srednjoj posudi za mešanje pomešajte ulje, med i jaja i dobro umutite. Potom dospite jogurt, sos od jabuka i vanilu i ponovo promešajte.

Sipajte "mokre" sastojke u "suve" i promešajte dok se masa ne sjedini.

Podelite testo ravnomerno u kalupe za mafine i pecite ih 13 do 16 minuta, ili dok ne postanu zlatni na vrhu i čačkalica ubačena u mafin ne izađe čista.

Kada su gotovi ostavite ih da se ohlade. Opciono možete da ih pospete šećerom u prahu ili namažete puterom od kikirikija.

Možete da ih čuvate poklopljene na sobnoj temperaturi do dva dana ili u frižideru do četiri. Zamrznuti mogu da traju do tri meseca.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti