• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posna sreda: Recept za hrskave bruskete sa bogatim nadevom od tunjevine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obrok koji možete da spremite za desetak minuta, a jednako je ukusan i dok je topao i kad se ohladi

  • 0
brusketi sa tunjevinom i paradajzom Foto: Shutterstock

Italijanska kuhinja nezamisliva je bez brusketa, prepečenog hleba sa maslinovim uljem, belim lukom i drugim dodacima.

Kako ovo jelo pruža bezbroj mogućnosti za modifikaciju, tako je postalo veoma popularno i na našim prostorima, jer se uvek može napraviti ukusan obrok od sastojaka koje već imamo u frižideru.

Brusketi sa tunjevinom idealni su u vreme posta, jer su veoma zasitni i osvajaju ukusom. Mogu se poslužiti za doručak, ručak ili večeru, a navedene količine dovoljne su za kompletan obrok za četvoročlanu porodicu.

Sastojci:

  • vekna isečenog hleba
  • 2 konzerve tunjevine u ulju (komadi)
  • 100 ml kečapa ili tri sveža paradajza
  • 40 ml senfa
  • 3 čena belog luka
  • manja glavica crnog ili ljubičastog luka
  • malo peršunovog lišća
  • svež list bosiljka (opciono)

Priprema:

Očistite i iseckajte crni i beli luk, pa ga sipajte u šerpu u koju ćete dodati tunjevinu (sa uljem), kečap i senf. Sve dobro izmešajte, ali pazite da se komadi tunjevine ne pretvore u kašu.

Ukoliko niste ljubitelj kečapa, možete ga zameniti pelatom ili iseckati sveže plodove paradajza i pomešati ih sa tunjevinom, lukom i senfom.

Tepsiju obložite papirom za pečenje, poređajte hleb, pa na svaku krišku stavite nadev. Bruskete pospite peršunovim lišćem ili dodajte listiće svežeg bosiljka, zarad lepše arome.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni desetak minuta, tek toliko da hleb postane hrskav.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti