• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jutarnji takosi: Ako su vam dosadila obična jaja za doručak, probajte ih ovako spremljena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sir, jaja i sveža salsa od paradajza čine ovaj doručak veoma zabavnim, zasitnim i što je najvažnije - spremnim za 20 minuta

  • 0
Jaje na oko, takos Foto: Shutterstock

Ako vam je dosadila priprema uobičajenih recepata sa jajima, predlažemo vam da probate takos-jaja za doručak.

Sir, jaja i sveža salsa od paradajza čine ovaj doručak veoma zabavnim, zasitnim i što je najvažnije - spremnim za 20 minuta.

Ove takose možete da poslužite sa pečenom slaninom ili da u postupnosti izostavite meso i poslužite ih kao vegetarijanski doručak. Ili užinu, ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 220 g paradajza, oljuštenog
  • 1 ljuta papričica, prepolovljena
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so i biber
  • 8 malih kukuruznih tortilja
  • 160 grama kačkavalja, grubo narendan
  • 8 jaja
  • svež peršun, naseckan
  • 2 kašike soka od limuna
  • za mesnu varijantu jutarnjeg takosa: 8 kriški pečene slanine

Priprema: 

Stavite u tepsiju isečeni paradajz i ljutu papričicu sa uljem i prstohvatom soli. Pecite u rerni dok povrće ne omeška, oko osam do 10 minuta. Potom prebacite u blender. Posolite i i izmiksajte dok ne postane glatko.

U međuvremenu, poređajte tortilje na pleh za pečenje. Svaku tortilju pospite sa 40 grama kačkavalja u sredini. Potom razbijte nad sirom jaje, tako da kačkavalj ne dozvoli da se jaje razlije po tortilji. Posolite i pobiberite prema ukusu.

Pecite do željene gotovosti, oko četiri do šest minuta, u zavisnosti kako volite da budu spremljena vaša jaja na oko.

Dodajte peršun, sok od limuna i poslužite sveže spremljenu salsu na takosima.

Ako ste za mesnu varijantu doručka, poslužite sa kriškama pečene slanine.

Video: Recept za jelo u koje ćete se zaljubiti na prvi zalogaj: Najhsrkaviji krompir koji se najlakše pravi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti