• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posna sreda: Oduševiće vas carska pita spremljena na malo drugačiji način

, Telegraf

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremaćete je i kada prođe vreme posta

  • 0
Pita, izlivena pita

Foto:

Složićete se da su pite od domaćih kora najlepše, ali kada nemate vremena, one izlivene uvek dobro dođu. Carska pita, ili kako je još zovu španska pita, rado je viđen gost na trpezama i domaćice je često spremaju.

Međutim, kako je vreme posta, mnogi je ne prave, jer originalni recept podrazumeva jaja, sir i šunku.

Zato vam mi donosimo recept za posnu carsku pitu koja će vas oduševiti.

Sve mere su na šolju, te će vam biti lako da je napravite.

Sastojci:

  • 3 šoljice brašna
  • 3 šoljice projinog brašna
  • 3 šoljice kisele vode
  • 3 šoljice ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 5 kiselih krastavčića
  • 1 tikvica
  • 4 kisele paprike
  • 3 šargarepe
  • so

Priprema:

Prvo pomešajte sve suve sastojke.

U drugoj činiji pomešajte ulje i kiselu vodu, pa tu dodajte seckane krastavčiće, paprike i izrendanu šargarepu i tikvicu.

Sjedinite suve sastojke sa mokrim.

Smesu izlijte u nauljen pleh i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok