• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posni kolač sa višnjama i grizom: Recept za poslasticu koja se brzo sprema i osvaja ukusom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Što duže stoji, to je lepši!

  • 0
posni kolač sa višnjama i grizom

Foto: Shutterstock

U danima posta mnoge domaćice imaju dilemu šta da pripreme ukućanima kao desert, a da to ne bude pita od gotovih kora sa voćem.

Rešenje je jednostavno - posni kolač sa višnjama i grizom koji se brzo priprema i što duže stoji, to postaje lepši.

Za odmeravanje sastojaka pripremite čašu od 200 mililitara.

Sastojci:

  • 2 čaše brašna
  • 2 čaše griza
  • 2 čaše šećera
  • pola čaše ulja
  • kesica praška za pecivo
  • 50 g posnog margarina
  • 500 g višanja

Priprema:

Pomešajte dve čaše brašna, čašu šećera, dve čaše griza i prašak za pecivo, pa podelite smesu na dva dela. Smesa je praškasta i takva bi i trebalo da bude.

U drugoj posudi pomešajte višnje, jednu čašu šećera i ulje, pa i ovu smesu dobro promešajte. Višnje nemojte cediti, njihov sok je neophodan da bi tokom pečenja natapao praškasti deo kolača.

Tepsiju premažite biljnim margarinom, sipajte polovinu smese od brašna, griza, šećera i praška za pecivo i dobro utapkajte kašikom. Preko ove smese sipajte fil od višanja, šećera i ulja, a preko njega ostatak praškaste smese.

Izrendajte preostali margarin i rasporedite ga preko gornjeg sloja kolača.

Pecite oko 40 minuta na 170 stepeni. Kad se kolač potpuno ohladi, isecite ga na kocke i služite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti