• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za prolećni ručak: Spremite "brze sarmice" od zelja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve što vam je potrebno uz ovaj ručak još su peruške mladog luka i sveže rotkvice za salatu

  • 0
Brze sarme od zelja, zelje, ručak Foto: Shutterstock

Ako volite sarmice od zelja, ali ne volite da ih umotavate i slažete ili samo nemate vremena za to, obožavaćete ovaj recept.

"Brze sarmice od zelja" zapravo su svi sastojci klasičnih sarmica, ali spremljeni u jednoj šerpi i bez svih onih komplikacija koje prate njihovo spremanje.

A ukus isti! Sve što vam još treba uz njih je malo peruški mladog luka i sveže rotkvice za salatu.

Sastojci:

  • 3-4 kašike biljnog ulja
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckan
  • 1 šargarepa, sitno iseckana
  • 450 grama mešanog junećeg i svinjskog mesa
  • 3 kašike pirinča
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašika začinske mlevene paprike
  • 3-4 veze mladog zelja
  • kisela pavlaka (opciono)

Priprema:

U dubokoj šerpi zagrejte ulje i prodinstajte sitno iseckani crni luk. Kada postane staklast, ubacite u šerpu mleveno meso i dinstajte dok ne dobije tamno braon boju.

Ubacite sitno iseckanu šargarepu i pirinač, potom začine i posolite i pobiberite po ukusu. Dinstajte još par minuta.

U međuvremenu operite dobro zelje i iseckajte ga na trake širine oko jedan i po centimetar. Dobro promešajte meso i zelje i nalijte vodu u šerpu "da ogrezne".

Ostavite vaše "brze sarmice" od zelja da se kuvaju dok pirinač ne omekša. Jelo je tada gotovo. Možete da ga poslužite uz kašiku kisele pavlake i salatu od mladog luka i svežih rotkvica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ravioli od kojih pamet staje: Ovako nešto do sada niste probali

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti