• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pečene krofne iz modli: Pecivo od kojeg kuća zamiriše i čula ožive

Vreme čitanja: oko 1 min.

Omiljeno slatko pecivo uz minimlno ulja

  • 0
krofne

Foto: Freepik/Racool_studio

Krofne su jedna od omiljenih poslastica mnogih. Recept za njih postoji u arhivi svake domaćice, a ono što čini da se ređe nađu na trpezama jeste velike količine ulja u kojoj se prže.

Zato je varijantaa ovog slatkog peciva iz rerne pogodna i za one koji pažljivije biraju način pripreme namirnica.

Sastojci:

  • 150 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 3 jajeta
  • 60 g magarina
  • 1 kesica vanulin šećera
  • ¼ šolje ulja
  • malo soli

Potrebno je:

Umutite brašno, mleko, jaja, so i vaanilin šećer u testo poput onog za pripremu palačinki. Smesi dodajte istopljen maargarin.

Pripremite pleh za pečenje projica ili drugih peciva iz modli, pa u svako polje stavite kašićicu ulja (možete koristiti i dodatne količine rastopljenog margarina).

Testo sipajte do polovine modli.

Rernu zagrejte na 250 stepeni, pa pecite krofne oko 40 minuta.

Poslužite tople ili malo prohlađene, kako volite.

Možete ih servirati uz omiljeni džem, a vruće uz kuglu sladoleda.

Prijatno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta sve možete da uradite sa testom za palačinke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti